†††††††††† †††††††††† †††††††††† †††††††††† †††††††††† †††††††††† ††††††††††
Terug naar nieuwsoverzicht

†Eerste gevallen van blauwtong bij mensen ontdekt†† ††† ††††††augustus 2007

ROTTERDAM† - In Rotterdam hebben zich een aantal mensen bij de GGD gemeld met duidelijke symptomen van blauwtong.†

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Naast de kenmerkende blauwe tong klagen de patiŽnten voornamelijk over stress, slapeloosheid en een algemeen gevoel van onbehagen.
PatiŽnt Mw. Bijenstand heeft last van slapeloosheid en stress: ďIk lig vaak een groot deel van de nacht te woelen en kan de slaap niet vatten. Door de zorgen heb ik problemen met gevoelens van stress.
Het begon allemaal in januari, een periode waarin ik geld nodig had. Gelukkig kon ik huur- en zorgtoeslag aanvragen bij de belastingdienst.

Dus formulieren invullen, in de blauwe envelop van de belastingdienst, dichtlikken en opsturen. Maar na weken wachten hoorde ik niets van de belastingdienst. Ondertussen namen mijn geldzorgen en stress toe. Ik probeerde het steeds opnieuw, formulieren invullen en maar blauwe enveloppen dichtlikken. Mijn tong is er gewoon blauw van. Ik zit nog steeds te wachten op de belastingdienst.Ē , aldus een trillende Mw. Bijenstand.

U wordt dringend geadviseerd contact op te nemen met uw huisarts of dichtstbijzijnd ziekenhuis als u de volgende symptomen bij uzelf herkend:
-Stress en slapeloosheid
-Een blauwe tong
-Geldzorgen

Verder zoeken over hieraan gerelateerde onderwerpen: