Terug naar nieuwsoverzicht

 Winnaar nationaal debat decemberfeesten bekend         december 2007

HILVERSUM– Met overgrote voorsprong is de winnaar van het nationaal debat decemberfeesten nu bekend.  Jan Peter Balkenende eindigde in de middenmoot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

 

 


In het nationaal debat over de toekomst van de Nederlandse decemberfeesten werd gedebatteerd over de stelling: Welk decemberfeest past het beste in de Nederlandse traditie en moeten we koste wat kost behouden.
Deelnemers aan het debat waren Jan Peter Balkenende,
Sint Nicolaas en de Kerstman.

De Sint ging gelijk goed van start in het debat:”Kinderen zijn de toekomst van dit land en daarom moeten we die goed verwennen op 5 december. Stoute kinderen gaan mee in de zak naar Spanje, en daarmee creëren we een toekomst zonder stoute inwoners in Nederland.”
Jan Peter pleitte voor de Christelijke tradities van het Kerstfeest, maar onder druk van de Sint moest hij ook toegeven dat een speciaal kinderfeest in December er wel bij kan.
De kerstman begon over het suikerfeest, maar werd direct op zijn plaats gezet door de Sint die hem er feilloos op wees dat dit toch echt geen Nederlands decemberfeest was. Hierna wist de Kerstman niets zinnigs meer uit te brengen en riep hij in het debat enkel nog af en toe “Ho Ho”.
Uit de eerste peilingen blijkt Sinterklaas de grote winnaar van het debat. Qua intelligentie en overtuigingskracht scoorde hij uitermate goed. Na een hele tijd niets volgt Jan Peter op de tweede plaats. Als hekkensluiter ver onderaan eindigde de Kerstman, die volgens velen het IQ van een rendier had. Zijn toegevoegde waarde voor de Nederlandse decemberfeesten was nul komma nul.
Het late nieuws wenst u bijzonder fijne feestdagen toe
met enige momenten van bezinning zo nu en dan.

Verder zoeken over hieraan gerelateerde onderwerpen: