†††††††††† †††††††††† †††††††††† †††††††††† †††††††††† †††††††††† ††††††††††
Terug naar nieuwsoverzicht

†Nederland bemiddelt in Belgisch taalconflict ††††††† †††††††††††november 2007

BRUSSEL - De Nederlandse Minister van Buitenlandse Zaken gaat bemiddelen in het Belgische taalconflict. De minister denkt een oplossing te kunnen bieden voor het al jarenlang voortslepende probleem dat BelgiŽ in tweeŽn dreigt te gaan splitsen.††

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Volgens de minister hebben wij hier in Nederland wel positieve ervaringen met tweetaligheid. Immers, het Fries een officiŽle taal, bestaat al jarenlang vreedzaam naast het zuivere Nederlands. ďWaarom kan dat dan ook niet in BelgiŽ?Ē, stelt de minister.
Blijkbaar heeft het Fries een positief effect op de harmonie tussen de bevolkingsgroepen. Waarom dan ook niet het Fries in BelgiŽ invoeren? Fries klinkt als Frans en het is een Noordelijke taal. Dus een goed compromis voor zowel de Franstalige als de Nederlandstalige Belgen .

De minister legt het nog ťťn keer uit in zuiver Nederlands: ďHet is echt een major problem aan het worden in BelgiŽ. Daarom heb ik mijzelf als managing consultant in de strijd gegooid. We zijn aan het brainstormen geweest en hebben nu consensus over een echte working solutionĒ, aldus de minister in goed Nederlands.
Nu nog even een zuidelijke Elfstedentocht uitstippelen.

Verder zoeken over hieraan gerelateerde onderwerpen: