Terug naar nieuwsoverzicht

 Gratis energie opwekken uit GSM-straling

DELFT - Binnenkort wordt het mogelijk om zelf thuis gratis energie op te wekken uit GSM-straling en aanverwante straling zoals mobiel internet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Momenteel wordt een prototype getest waarmee elk huishouden zelf gratis energie kan opwekken. Het prototype bestaat uit een folie waarin onzichtbare microspoelen zijn verwerkt. Deze lichtdoorlatende folie kan op de binnenkant van de ramen worden geplakt.

De microspoelen zetten de elektromagnetische GSM-straling om in stroom. Doormiddel van een 220V omvormer komt de gewonnen elektriciteit ten gunste van het huishouden. Ook is het mogelijk de stroom op te slaan in lithium-ion accucellen.
De volgende stralingsfrequenties worden onder andere geabsorbeerd: GPRS, HSDPA/HSUPA, UMTS en DVB.

Volgens opgave van de fabrikant is de investering binnen een jaar terugverdiend. Naast de voordelen van gratis energie wordt ook nog eens de straling binnenshuis zodanig geminimaliseerd dat de kankerverwekkende eigenschappen van de straling miniem worden. Hierdoor zal het aantal hersentumoren dat na 15 jaar gaat ontstaan met 70% kunnen verminderen.

Het enige nadeel is dat het bereik van de mobiele telefoon wat minder zal worden. Bijvoorbeeld, een flatgebouw volledig voorzien van microspoelfolie zal 25% van het vermogen van een gemiddelde zendmast absorberen.

Verder zoeken over hieraan gerelateerde onderwerpen:

De fabrikant geeft de volgende besparingen op:
Afstand tot zendmast:
Minder dan 10 km: Verlichting in huis (LED), espresso apparaat, A+++ wasmachine.
Minder dan 20 km: Volledige verlichting huis (LED), espresso apparaat.
Minder dan 30 km: Volledige verlichting huis (LED).

 

Zo verdient u ook nog eens wat terug aan uw dure mobiele internet abonnement.