Terug naar nieuwsoverzicht

 Nederland bindt nu ook economisch de strijd aan met de taliban
                                  
                                                                    maart 2008
DEN HAAG– De PvdA, gesteund door groenlinks en SP, heeft een motie ingediend om de strijd tegen de taliban ook op een geweldloze manier te kunnen voeren. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Door de taliban ook economisch te treffen, zullen ze langzaam maar zeker minder middelen krijgen voor aankoop van wapens en training van nieuwe strijders. Hierdoor zal hun strijdkracht significant gaan afnemen.
Om dit te kunnen doen heeft de PvdA een, naar eigen zeggen, geniaal plan ontwikkeld:
Een groot deel van de inkomsten van de taliban komt voort uit de kweek van Papavers waar opium en cocaïne uit kan worden gemaakt. Door Papavers ook een Nederlands exportproduct te maken, zal de prijs van de Papavers aanzienlijk gaan zakken, en dat zal de taliban in de portemonnee gaan voelen.
Volgens de PvdA past dit prima in het Nederlands gedoogbeleid van drugs. De kweek kan gestimuleerd worden door verkoop toe te staan van kweeksets in de al bestaande Nederlandse growshops. Momenteel heeft een growshop alleen kweeksets voor Wiet te koop, maar dat kan gemakkelijk worden uitgebreid voor Papaver. De infrastructuur is er immers al.
Volgens de PvdA is een bijkomend voordeel dat het Nederlandse drugsbeleid nu ook eens op een positieve manier wereldnieuws kan worden.
Dus, haast u naar de dichtstbijzijnde growshop en steun de vredelievende strijd. Peace men..

Verder zoeken over hieraan gerelateerde onderwerpen: