Terug naar nieuwsoverzicht

 Verbod op jacht met infraroodkijker

APELDOORN - Een recent wetsvoorstel verbiedt de jacht met infrarood zichtapparatuur.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Met een infraroodbril is het mogelijk om dieren ’s nachts te zien door de warmte die zij uitstralen. Hierdoor is het mogelijk om in de donkere nachtelijke uren te jagen.
Voor de jagersvereniging is het verbod op de infraroodbril een grote teleurstelling.

Volgens voorzitter Dirk van Beulen was het nachtelijk jagen juist een stap vooruit. “We kunnen de dieren ’s nachts in hun slaap schieten zodat ze geen stress hebben van de achtervolging. Door gebrek aan stress krijgt het vlees dan een betere smaak. Ook raken we ’s nachts minder vaak fietsers en wandelaars.”

De milieubeweging steunt het verbod. Mocht het wetsvoorstel er niet doorkomen dan zal de milieubeweging met rigoureuze maatregelen komen. Volgens anonieme bronnen is de milieubeweging al ver gevorderd met een geheim prototype codenaam “wraakzwijn”.
Wraakzwijn heeft een silhouet van een wild zwijn en straalt infrarood licht uit. Hierdoor is het met nachtzicht niet te onderscheiden van een echt wild zwijn. Speciale sensors aan de buitenkant registreren de inslag van hagelschoten. Als gevolg hiervan wordt een mini clusterbom in de kop van het “zwijn” tot ontploffing gebracht.  Alle jagers in een straal van 50 meter worden geraakt.
“Zo worden eindelijk de echte zwijnen getroffen”, aldus de milieubeweging.

Verder zoeken over hieraan gerelateerde onderwerpen:

Bijkomend voorstel van het wetsvoorstel is dat komend najaar ook het Koninklijk huis ’s nachts weer eens rustig kan slapen.