Terug naar nieuwsoverzicht

 Kerosine voordelig als autobrandstof                                        juli 2008

BADHOEVEDORP- Bewoners uit de omgeving Schiphol hebben een manier ontdekt om te besparen op de hoge benzine kosten. 

 

 

 

 

 

                                                                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Door bijmenging van 3% Kerosine aan een tank benzine kan de auto 20% meer kilometers rijden op een volle tank. Daarnaast hebben een aantal slimme bewoners uit de omgeving van Schiphol een methode gevonden om kerosine te winnen.
Een inwoner, die anoniem wenst te blijven, legt het uit: “Officieel mogen vliegtuigen geen kerosine lozen boven het vaste land. Dat is slecht voor het milieu.

De directie van Schiphol ontkent dat dit gebeurt. Tot voorheen geloofde iedereen dat ook. Tot ik op een dag olieachtige kringen zag drijven in mijn regenton. Ik had dit al eens vaker gezien, maar besteedde er toen geen aandacht aan. Toevallig sprak ik daar eens over met buurtbewoners, en wat bleek, iedereen had er last van. We hebben het goedje eens laten analyseren en het bleek inderdaad om Kerosine te gaan.
We hebben direct ons beklag gedaan bij de directie van schiphol en na lang doorvragen gaf deze toe dat als de veiligheid in het geding is, dit voorgaat boven het milieu. En blijkbaar is de veiligheid nogal eens in het geding, gezien onze oogst”.
Momenteel is er een regenton in de handel verkrijgbaar met een zogenaamde “Kero-filter”. De ton bevat twee reservoirs, 1 bovenin waar de kersonine wordt bewaard en afgetapt kan worden, en 1 onderin waar het gefilterde regenwater kan worden opgevangen. De twee reservoirs worden gescheiden door een speciaal membraamfilter.
De terugverdientijd van de ton is als volgt: Binnen een straal van 50 km van Schiphol, 3 maanden. 100 km 8 maanden en 150 of meer 14 maanden.
Nu alleen nog maar hopen dat de vliegtaks niet doorberekend gaat worden in de benzineaccijns.

Verder zoeken over hieraan gerelateerde onderwerpen: