Terug naar nieuwsoverzicht

 Bill Gates neemt IJslandse banken over                           maart 2010

REYKJAVIK, - Bill Gates heeft zich met 51 procent van de aandelen ingekocht in de financiële sector van IJsland.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                          naar nieuwsoverzicht

Bill Gates, momenteel weer de rijkste man ter wereld met een vermogen van ruim 39 miljard, heeft een deel van zijn vermogen aangewend voor de overname. Om welk bedrag het precies gaat is nog niet bekend. Met deze transactie redt Bill Gates de economie van IJsland.

Als tegenmaatregel heeft Bill Gates een eisenpakket opgesteld voor de IJslandse overheid. Het pakket bestaat uit de volgende maatregelen:
Een groot deel van Microsoft’s rekencentrum en serverpark wordt geplaatst in IJsland. Hierdoor kunnen de computers passief gekoeld worden omdat de temperatuur op IJsland altijd laag is. Ook kunnen de computers hierdoor sneller draaien omdat oververhitting uit te sluiten is.

Een andere maatregel is dat alle inwoners van IJsland per direct in dienst komen van Microsoft en tewerk gesteld worden als bètatesters van de nieuwste Microsoft producten. Hierbij gaat het met name om de nieuwe ‘cloud computing’ technologie van Microsoft. Volgens Bill Gates zijn de IJslanders hier bijzonder geschikt voor omdat ze in staat bleken te zijn om financiële ‘gebakken lucht’-producten te verkopen aan de rest van de wereld.

De laatste maatregel van Bill Gates schijnt nogal privé te zijn, maar is uitgelekt via het meest recente security gat van Windows. Bill Gates schijnt gevraagd te hebben om het grootste bubbelbad ter wereld, een nog aan te leggen meer boven een ondergrondse vulkaan. Bill schijnt het heerlijk te vinden om te baden in gebakken lucht.

Verder zoeken over hieraan gerelateerde onderwerpen: