Terug naar nieuwsoverzicht

Amsterdam gedoogt mobiele paddokweek                  maart 2008

AMSTERDAM– Dat de gemeente Amsterdam bekend staat om zijn eigenzinnig gedoogbeleid is allang bekend, maar deze nieuwe trend slaat alles. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

De mobiele paddo-kweeksets zijn volop verkrijgbaar in de Amsterdamse growshops. Zo’n mobiele kweekset bestaat uit een hoge bak die met behulp van klittenband in de kofferbak van een auto kan worden bevestigd. De bak kan gevuld worden met potgrond dat met een fijn gaas wordt afgedekt. Dit voorkomt dat bij het nemen van een stevige bocht, de aarde in kofferbak terecht komt. Daarnaast bevat de bak een reservoir voor een natte spons.
Doordat de kofferbak meestal gesloten is ontstaat hierdoor een donkere en vochtige bak. Dit klimaat is uitermate geschikt voor de kweek van paddo’s.
Tijdens de kweek kan de auto gewoon gebruikt worden. Het is wel van belang dat de spons regelmatig vochtig gehouden wordt.
Als de paddo’s rijp zijn dan kunnen ze direct via kofferbakhandel worden verkocht. Ideaal dus voor verkoop in het buitenland.
Het is Amsterdam weer gelukt om zo’n typisch Nederlands exportproduct in de markt te zetten. Bijkomend voordeel is dat de Amsterdamse hangjongeren zich nu eindelijk een eigen auto kunnen veroorloven en in heel Nederland kunnen gaan rondhangen.

Verder zoeken over hieraan gerelateerde onderwerpen: