†††††††††† †††††††††† †††††††††† †††††††††† †††††††††† †††††††††† ††††††††††
Terug naar nieuwsoverzicht

Geheim rapport Pieter Baan Centrum uitgelekt †††† †††††††††† ††††januari 2008

UTRECHTĖ Recentelijk zijn passages uit een 10† jaar oud rapport van het Pieter Baan Centrum uitgelekt. De conclusie van dit rapport brengt de Nederlandse regering in een lastige positie .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Uit het rapport blijkt dat Saddam Hoessein tien jaar geleden in het diepste geheim psychologisch is onderzocht in het Nederlandse Pieter Baan Centrum.

Saddam had zich uit vrije wil aangemeld, op voorwaarde dat hij veilig terug gebracht zou worden naar Irak. Saddam hoopte hiermee te bewerkstelligen dat hij ontoerekeningsvatbaar zou worden verklaard, wat inderdaad de eindconclusie van het rapport was. In zijn achterhoofd speelde mee dat Nederland de laagste gevangenisstraffen ter wereld heeft en de meest luxueuze gevangenissen.

De bevindingen uit het rapport van het Pieter Baan Centrum waren dat Saddam als kind door zijn moeder geslagen werd. Zodra Saddam de televisie op MTV zette, dreigde zijn moeder zijn hoofd er af te hakken. Verder blies zijn vader hem stinkende tabaksrook in zijn gezicht waardoor hij moeilijk kon ademen en huiduitslag kreeg.
Er zijn kamervragen gesteld hoe het mogelijk is dat Saddam na dit onderzoek via een TBS regeling weer vrij heeft kunnen vertrekken naar Irak. De Amerikaanse regering is woedend over deze zaak.
Nader onderzoek over deze zaak is moeilijk omdat de fotorolletjes van het verhoor per ongeluk belicht zijn. De opgenomen verhoren zijn op een USB-stick gezet die een hoge regeringsambtenaar tijdens een bezoek aan SyriŽ heeft laten liggen in een huurauto.

Nader onderzoek is niet meer mogelijk en is hiermee van de (pieter) baan.

Verder zoeken over hieraan gerelateerde onderwerpen: