Terug naar nieuwsoverzicht

 Schaliegas uit de kraan, eerste werkende prototype

 

WAGENINGEN - Recent is een eerste prototype getoond waarmee het mogelijk wordt om in elk huishouden schaliegas te ontsluiten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Nog even en ons gas komt niet meer uit Slochteren maar uit de kraan.
Slochteren is binnenkort leeg en Schaliegas wordt onze toekomstige energiebron. Schaliegas zal straks in elk huishouden zijn intrede doen.
Recent is het eerste prototype getoond waarmee het mogelijk wordt om in elk huishouden schaliegas te ontsluiten. Het prototype is een dispenser die aangesloten wordt op de keukenkraan. Via het grondwater en leidingnet komt het schaliegas binnen in de keuken.

 

 

 

Schaliegas wordt vrijgemaakt door met gifstoffen de diepere aardlagen te kraken. Via het grondwater komt het gas vervolgens naar boven. Het nadeel van deze winningsmethode is dus dat er mogelijk gifstoffen in het grond- en drinkwater terrecht komen.

De dispenser bevat een filter die de gevaarlijke gifstoffen voor 98% opvangt. Als iedereen bereid is om dagelijks en miniscule hoeveelheid gif in te nemen dan kunnen we allemaal profiteren van een lage energierekening. Zo houden meer dan genoeg geld over voor een maandelijks ontgiftings-kuurtje.

Verder zoeken over hieraan gerelateerde onderwerpen: