Terug naar nieuwsoverzicht

 Opvolger van draadloze internettechnologie UMTS is
 duizend maal sneller                                                       
    januari 2008

GRONINGEN– In 2008 wordt een nieuwe draadloze internet technologie geďntroduceerd die meer dan duizend maal sneller is dan het huidige UMTS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Met deze nieuwe technologie wordt het mogelijk om bijvoorbeeld high definition films in breedbeeld op uw mobiel te kijken. De nieuwe techniek is zelfs sneller dan de huidige ADSL en kabel verbindingen.

Waar UMTS gebaseerd was op hoogfrequente elektromagnetische pulserende straling is de nieuwe technologie ‘R-ACT’ is gebaseerd op gamma straling. De straling gaat zonder verlies door muren, glas en beton. Dat komt omdat het in feite radioactieve straling is.
Omdat er geen verlies is, is het mogelijk met extreem hoge snelheden te communiceren.

Is dit dan niet gevaarlijk voor de volksgezondheid?
Een woordvoerder van het consortium van mobiele Telecom licht dit toe: “Het valt allemaal wel mee, zolang je 5 km uit de buurt van een zendmast blijft, loop je geen blijvende schade op. En het uranium in de masten hoeft maar 1 maal in de tien jaar vervangen te worden. De zendmasten zetten we in achterstandswijken, omdat daar de gemiddelde levensverwachting toch al 5 jaar minder is. Statistisch gezien over heel Nederland is het effect dan te verwaarlozen. De veertig ‘prachtwijken’ van minister Vogelaar zijn uitstekende locaties voor onze nieuwe zendmasten. “, aldus de woordvoerder.

De impact van deze nieuwe technologie is indringend!

Verder zoeken over hieraan gerelateerde onderwerpen: