Terug naar nieuwsoverzicht

 Gebruik spaarlamp wordt minder vrijblijvend 

EINDHOVEN - Het gebruik van spaarlampen wordt minder vrijblijvend. Het kabinet heeft besloten om niet alleen de verkoop, maar nu ook het gebruik van gloeilampen door consumenten te gaan verbieden. De controle hierop zal gaan plaatsvinden door speciale anti-milieuterroristen teams.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Wanneer het vermoeden bestaat dat in een bepaalde woning nog ouderwetse gloeilampen in gebruik zijn, dan wordt direct een AMT-team ingezet. Alle aangetroffen gloeilampen worden ter plekke met semtex onschadelijk gemaakt en de bewoners van de woning worden direct afgevoerd naar het dichtstbijzijnde kantongerecht. Interieurschade wordt niet vergoed.
De premier beseft dat dit een harde maatregel is maar volgens hem staat daar wel wat tegenover:”Het zijn nu wel even pijnlijke maatregelen, maar hiermee creëren we op langere termijn een schoon en veilig milieu voor ons en onze kinderen.”

Het ziet er naar uit dat gloeilampen de komende tijd nu ook gaan zorgen voor gloeilinke situaties.

 

De coalitie-regering heeft besloten om hard te gaan optreden tegen burgers die nog gebruik maken van spaarlampen. Want zo verklaarde de premier; ‘De overheid weet wat goed is voor de burger, en dat is tevens goed voor het milieu’.
Om de nieuwe maatregel te kunnen handhaven komt er nieuw soort arrestatie team; het zogenaamde anti-milieuterroristen team (AMT-team). Deze teams zijn getraind om te opereren in moeilijke situaties en beschikken over geavanceerde apparatuur zoals infrarood nachtkijkers, richtmicrofoons, rookgranaten, vuurwapens en kogelvrije vesten.

Verder zoeken over hieraan gerelateerde onderwerpen: