áááááááááá áááááááááá áááááááááá áááááááááá áááááááááá áááááááááá áááááááááá
Terug naar nieuwsoverzicht

áMicrosoft introduceert nieuwe beveiliging in Windows ááseptember 2007

REDMOND, USAá - Microsoft introduceert een revolutionair nieuw concept van beveiliging in de Windows systemen.á

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Terug naar nieuwsoverzicht

Tot nu was de meest gebruikte manier om toegang tot een computer te krijgen het inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Daarnaast begint ook de vingerafdrukscan langzamerhand meer in gebruik te raken om toegang tot het systeem te krijgen.
Het nieuwste concept dat Microsoft nu introduceert gaat echter nog veel verder. Het systeem bestaat uit een bakje dat via een ge´ntegreerd lab-kastje is gekoppeld aan de PC via een USB kabel.
Om in te loggen in Windows moet men een haar, huidschilfer of een kwakje wangslijm in het bakje doen. Vervolgens analyseert het lab-kastje het menselijk DNA uit het materiaal in het bakje. Als na verificatie blijkt dat het DNA inderdaad overeenkomt met het vastgelegde DNA-patroon van de rechtmatige gebruiker dan wordt de toegang tot het systeem vrijgegeven.
Na het inloggen moet het bakje gereinigd worden met een druppeltje geconcentreerd fosforzuur. Bij aanschaf van een Windows of Vista licentie wordt gratis een jerrycan met 10 liter geconcentreerd fosforzuur geleverd. Bovendien ontvangt u ook bij elke servicepack-release een bon waarmee gratis een liter na te bestellen is.

Volgens Microsoft is dit systeem zo goed als waterdicht. Om misbruik te voorkomen, bijvoorbeeld bij het stiekem uittrekken van een haar van iemand en zo op zijn account iná loggen, moet nog een persoonlijke PIN-code worden ingetoetst. Volgens Microsoft is kans te verwaarlozen dat iemand beide controles in handen krijgt.

Daarnaast heeft dit systeem nog een extra voordeel: Verspreiders van Spam en computervirussen kunnen nu door middel van een DNA-test direct veroordeeld worden. De internationale justitie heeft daarom al zeer enthousiast gereageerd op dit nieuwe systeem.

Het ziet er naar uit dat we straks niet meer alleen mentaal veel opofferen aan Microsoft maar ook lichamelijk.

Verder zoeken over hieraan gerelateerde onderwerpen: