Terug naar nieuwsoverzicht

 Nieuw systeem betaald parkeren in het Gooi                       augustus 2007

LAREN - Onlangs is in het Gooi een nieuw systeem van betaald parkeren geïntroduceerd. Het systeem kenmerkt zich door de afwezigheid van parkeerkaartjes en parkeermeters .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Terug naar nieuwsoverzicht

Een aantal inwoners van het Gooi reageren erg enthousiast over dit nieuwe systeem.
Eén van hen is Merel Rykack. Zij is erg in haar nopjes met dit systeem. Merel: “Ik vind het helemaal mieters! Wat een gemak is dit nieuwe systeem. Het gekke is dat ik dit systeem bij toeval heb ontdekt. Vroeger moest je altijd om je parkeertijd en parkeerkaartjes denken. Dat is nu verleden tijd.

Ik kan nu parkeren waar en wanneer ik maar wil, en hoef niet meer op de tijd te letten.
Na enkele weken ontvang ik thuis de factuur voor het parkeren op de mat. Mijn man betaalt één maal per maand alle parkeer-facturen. Het centraal justitieel incassobureau uit Leeuwarden verzorgt de administratie. Met dit systeem kan ik mijn SUV gewoon op het trottoir parkeren. Het tarief daarvoor is weliswaar wat hoger, maar daar staat veel gemak tegenover. Ik heb direct alle leden van de Gooische vrouwenvereniging getipt.”
Ondertussen hebben ook inwoners van de gemeenten Bloemendaal en Wassenaar al interesse getoond in dit systeem. Het worden drukke tijden daar in het Hoge Noorden.

Verder zoeken over hieraan gerelateerde onderwerpen: