†††††††††† †††††††††† †††††††††† †††††††††† †††††††††† †††††††††† ††††††††††
Terug naar nieuwsoverzicht

†Kabinet wil Ďvirtueleí doodstraf middels Nekschot-methode† juni 2008

DEN HAAG - Het kabinet wil de Ďvirtueleí doodstraf invoeren voor gevaarlijke personen met denkbeelden en ideeŽn die niet stroken met het kabinetsbeleid.††

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

De tweede fase bestaat uit intimidatie van de verdachte, bijvoorbeeld midden in de nacht wordt de persoon van zijn bed gelicht en meegenomen voor verhoor in een politiecel.
In de laatste fase bestuderen deskundigen van het Pieter Baan centrum al zijn gegevens en bevestigen dat het inderdaad gaat om een gevaarlijk persoon met andere denkbeelden dan het kabinet.

Zodra de virtuele doodstraf door de rechter is uitgesproken kan deze voltrokken worden. Dat gaat als volgt:
1. De veroordeelde komt in een speciaal dossier zodat hij nooit meer een baan kan krijgen bij een overheidsinstelling of bij een middelgroot Nederlands bedrijf.

2.
Zijn gegevens worden uitgewisseld met een groot aantal landen zodat hij ook daar gemakkelijk kan worden opgepakt als hij iets uitvoert wat ook maar enigszins verdacht lijkt.

De Ďvirtueleí doodstraf is bedoeld voor gevaarlijke personen met denkbeelden en ideeŽn die niet stroken met het kabinetsbeleid. Uitvoering vindt plaats via de† Nekschot-methode. De Nekschot-methode bestaat uit een aantal fasen:
In de eerste fase wordt de verdacht uitgebreid gevolgd; al zijn telefoon- en internetverkeer wordt afgeluisterd. Ook wordt via de signalen van zijn mobiele telefoon geregistreerd op welke locaties de verdachte zich ophoudt.
Verder wordt zijn financiŽle positie doorgelicht.

3. In geval dat de veroordeelde in financiŽle problemen komt zullen gemeenten en andere overheidinstanties hem uitsluiten van uitkeringen.
4. Nederlandse telecombedrijven zullen meewerken aan doelbewuste vertragingen en storingen op de telefoon en internet aansluitingen van de veroordeelde.
Door al deze maatregelen heeft de veroordeelde geen leven meer en is dus virtueel dood.


Dankzij deze nieuwe straf wordt Nederland een stuk veiliger en kunnen we ons nog vrijer bewegen.

Verder zoeken over hieraan gerelateerde onderwerpen: