Terug naar nieuwsoverzicht

 Nieuw beleggingsproduct voor asielzoekers                      december 2007

LEEUWARDEN– Legioplease brengt een product op de markt waarmee uitgeprocedureerde asielzoekers kunnen gaan beleggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Het gaat hier om een beleggingsproduct in de categorie woekerpolis. Volgens een woordvoerder van LegioPlease zijn deze nieuwe polissen uitermate geschikt voor asielzoekers. Ook de groep die onder de generaal pardon regeling viel is welkom als klant.
Waarom is dit nieuwe product dan juist geschikt voor asielzoekers? “Via deze polis beleg je met geleend geld. Je hoeft dus helemaal geen geld te hebben voor deze polis. Dat maakt het ook zo een interessant product voor asielzoekers, want die hebben nauwelijks geld.”, aldus LegioPlease.

Maar wat als de beurs nu minder stijgt dan verwacht? Dan blijven deze mensen met een enorme schuld zitten die ze nauwelijks kunnen afbetalen. “Ook daar maken we ons geen zorgen over. We huren dan incassobureaus in die we vanuit het thuisland van de asielzoeker kunnen inschakelen. Die houden er minder vriendelijke praktijken op na dan Nederlandse incassobureaus, maar dat is helemaal niet erg. Deze mensen zijn immers van oorsprong gewend aan dit soort incassopraktijken. Zo hebben we al contracten afgesloten met de firma Koppensnellers uit Donker Afrika en de firma Krokofood uit Congo.“, aldus LegioPlease.

Het nieuwe product belegt voornamelijk in zogenaamde hedgefondsen die bedrijven opkopen en ze vervolgens in korte tijd als sprinkhanen leegvreten. Want die associatie spreekt bepaalde groepen asielzoekers uit Afrika wel aan. Die zijn immers bekend met de enorme vraatzucht van deze nietsontziende beesten.

Verder zoeken over hieraan gerelateerde onderwerpen: